Nieuwsbrief Water & Klimaat, juni 2021
Deze keer aandacht voor:
- Nieuwe procesmanager Netwerk Water & Klimaat
- Afspraken Klimaatadaptief Bouwen
- Eerste aanvraag impulsregeling klimaatadaptatie is een feit!
- Uitvoeringsprogramma RAS
- Evaluatie Tuinlabel Campagne
- Ambassadeur in beeld: Wouter van Tent
- Tool brengt zinloze verharding in beeld
- Ecoscans weer van start
- Agenda
- Leuk om te weten
Nieuwe procesmanager voor Netwerk Water & Klimaat
Op 1 augustus start Esther Nieuwenhuis als procesmanager bij ons netwerk. Vanuit die rol zet ze de strategische lijnen uit binnen en buiten het netwerk en bewaakt ze doelen en resultaten. Ze bouwt aan structuur en zorgt voor het soepel verlopen van overlegprocessen binnen het netwerk. En wie is Esther?
Een brug slaan tussen de werelden van ‘de bouwers’ en de ‘klimaatadaptieven’. Hier hebben veel bouwers, gemeenten en andere belanghebbenden in de provincie Utrecht de afgelopen maanden samen aan gewerkt.
Eerste aanvraag impulsregeling klimaatadaptatie is een feit!
De eerste aanvraag van ons netwerk voor een bijdrage uit de Impulsregeling klimaatadaptatie ligt er! Een groep collega’s uit het netwerk heeft de aanvraag voorbereid en op proef ingediend bij het Rijk. De opmerkingen zijn inmiddels verwerkt en de aanvraag is klaar om ondertekend te worden.
Uitvoeringsprogramma RAS helpt bij realiseren van klimaatadaptatie-opgaven
We kunnen (bijna) aan de slag! De werkgroep heeft onlangs de concepten opgeleverd van het Uitvoeringsprogramma RAS en het Actieplan 2021/2022. In het actieplan staan de meest urgente acties, waarmee we als eerste aan de slag willen.
Evaluatie tuinlabel winactie
Inmiddels is de tuinlabel winactie alweer een maand voorbij. Samen hebben we een mooi resultaat neergezet. Meer dan 200 mensen hebben deelgenomen aan de actie en nog meer hebben hun tuinlabel berekend. De kaart is daarmee goed gevuld geraakt!
Ambassadeur in beeld: Wouter van Tent
Netwerk Water en Klimaat zet in op leren, inspireren en verbinden en daarom vertellen onze ambassadeurs over hun eigen inspanningen om de omgeving klimaatadaptief en waterrobuust te maken. Deze keer het woord aan Wouter van Tent, data-analist afvalwaterketen en trekker van de werkgroep Meten en Monitoren.
Tool brengt zinloze verharding in gemeente in beeld
Op 17 juni verzorgde Sweco een interessante, en soms ietwat confronterende, presentatie over de zinloze verhardingstool. De tool geeft inzicht in de vergroeningspotentie bij een gemeente. Plekken met zinloze verharding zijn gemakkelijk en relatief goedkoop om te vormen naar groen. Sweco heeft bekeken hoe de gemeenten in ons netwerk scoren op hoeveelheid zinloze verharding. Benieuwd op welke plek jouw gemeente staat?
Ecoscans weer van start
Schoon stedelijk water is van groot belang. De steeds warmere zomers zorgen ervoor dat we meer en meer recreëren op, rond en in het water, want het stedelijk water kan een fijne koelteplek vormen. En vergeet ook niet het belang van schoon stedelijk water voor de biodiversiteit en ecologie. Genoeg redenen om de Ecoscans weer uit te voeren en te werken aan een goede kwaliteit van het stedelijk water.
Ook leuk om te weten
- 16 juli 2021 - Bestuurlijk moment: Bekrachtiging samenwerking partijen voor klimaatadaptief bouwen
Agenda
- 8 juli 2021 - Themabijeenkomst Bodemkwaliteit
- 30 september 2021 - Themabijeenkomst Amsterdam Rijnkanaal
Wilt u zich afmelden voor de nieuwsbrief? Laat het ons weten via [email protected].