Evaluatie tuinlabel winactie


Inmiddels is de tuinlabel winactie alweer een maand voorbij. Samen hebben we een mooi resultaat neergezet. Meer dan 200 mensen hebben deelgenomen aan de actie en nog meer hebben hun tuinlabel berekend. De kaart is daarmee goed gevuld geraakt!

Bezoekersaantallen klimaatklaar

Door de actie zijn de bezoekersaantallen op onze klimaatklaar website flink toegenomen. In de jaren dat de website online staat is al een stijgende trend waarneembaar. Er zijn op dit moment gemiddeld 2300 unieke bezoekers per maand. Een jaar eerder waren dit er nog 1500. Maar tijdens de actiemaanden in april en mei hebben nog meer mensen onze website weten te vinden. In deze periode hebben meer dan 13.000 mensen onze website bezocht!

Nieuwe samenwerkingen

Ook zijn we nieuwe samenwerkingen aan het verkennen. Zo willen we deelnemers in het vervolg enthousiasmeren om klimaatambassadeur te worden bij het NMU via het bevestigingsformulier dat deelnemers na het berekenen van hun tuinlabel krijgen.

Voorbeeld campagne

Ook in andere regio’s is onze actie opgemerkt. De actie wordt goed ontvangen, voornamelijk vanwege het schaalniveau waarop we het georganiseerd hebben. In Drenthe zijn ze nu aan het onderzoeken om iets soortgelijks voor hun regio op te zetten.

Vervolg

Volgend jaar willen we de actie weer organiseren. Om het volgend jaar nog beter te doen zijn we benieuwd wat jullie van de campagne vonden. We hebben een korte evaluatie opgesteld (3 vragen) waarin jullie feedback kunnen geven. We stellen het erg op prijs als jullie dit invullen. Dit kost maar een paar minuten.

Alvast bedankt! Namens de werkgroep bewonersparticipatie.

Evaluatieformulier