Uitvoeringsprogramma RAS helpt bij realiseren van klimaatadaptatie-opgaven


7 Strategieën van de RAS

Met het uitvoeringprogramma en actieplan werken we gezamenlijk, via de 7 strategieën van de RAS (pdf, 24 MB) aan een klimaatbestendige en waterrobuuste regio Utrecht Zuidwest. Ze bevatten acties die de partners ondersteunen bij het realiseren van hun klimaatadaptatie-opgaven. Die hierbij aan:

  • het delen van kennis en goede voorbeelden
  • uitvoeren van benodigde onderzoeken
  • opzetten van gezamenlijke campagnes om bewoners en bedrijven te betrekken
  • opstarten van voorbeeldprojecten.

Update voortgang

Op 8 juni zijn de concepten ambtelijk en, tijdens de Water & Klimaattafel van 10 juni, bestuurlijk met het netwerk besproken. De komende weken voeren we verbeteringen door en levert de vormgever zijn bijdrage. In september komen het uitvoeringsprogramma en het actieplan in definitieve vorm terug op de Water & Klimaattafel.

De werkgroep uitvoeringsprogramma bestaat uit Erik Blommaart, Martijn van Buuren, Malou ten Have, Laurens van Miltenburg, Ida Philip, Erwin Rebergen, Annemarie ter Schure, Tom van Sittert, Lotte Versteeg, Marcel Wijstma, Annette Zwinderman en Koen te Velde.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Koen te Velde, koen.te.velde@hdsr.nl. Lees vooral ook nog eens de RAS door. (pdf, 24 MB)