Nieuwsbrief Water & Klimaat, februari 2022


Nieuwsbrief Water & Klimaat, januari 2022

In deze nieuwsbrief:

  • Vooruitblik op 2022, met natuurlijk de Water & Klimaattop op 1 juli
  • Life-IP NAS van start
  • Studenten ontwikkelen multimediale campagnes voor klimaatadaptatie
  • De Tuinlabelcampagne gaat weer van start. Doe je mee?
  • Studenten van Universiteit Utrecht beschikbaar voor juridische of bestuurlijke vraag
  • Klussen voor Waterhandjes? Koen en Sita gingen je al voor.
  • Pilot Groenmonitoring in de provincie Utrecht
  • Leuk om te weten: Jaarverslag KNIJ en Lopik zoekt een rioolbeheerder

vooruitblik

In onze eerste nieuwsbrief van het jaar nemen we je graag mee in onze plannen voor 2022. En zet alvast 1 juli in je agenda, want dan organiseren we weer de Water & Klimaattop!

Life-IP NAS van start

Logo NASIP

De beschikking van de Europese Life-IP NAS subsidie is binnen! Ons Netwerk Water & Klimaat krijgt € 640.000,- subsidie om een viertal klimaatadaptatieprojecten in onze regio uit te voeren, met als doel bewustzijn en urgentiegevoel bij bewoners, bedrijven en andere partners te vergroten. We hebben onlangs een uitvraag gedaan (pdf, 178 kB). Er zijn al een aantal ideeën voor projecten binnengekomen. Maar er is ruimte voor meer! Wil je eerst even klankborden, neem dan contact op met Koen te Velde, koen.te.velde@hdsr.nl.

Studenten ontwikkelen multimediale campagnes voor klimaatadaptatie

Cool Region afbeelding

Van een groene burendag tot toekomstkijkers en toffe scheurkalenders: de studenten van de Hogeschool Utrecht hebben op 20 januari hun creatieve en originele ideeën gepresenteerd om aan de slag te gaan met klimaatadaptatie.

Doe mee met de Tuinlabel Campagne 2022

Header Nieuwsbericht 2022

Ook dit jaar organiseren wij de tuinlabelcampagne! Doe je mee?

Deze actie is speciaal ontwikkeld voor de inwoners van onze regio en loopt van 1 april tot 31 mei 2022 . De campagne is coronaproof en meedoen is simpel. Noteer april/mei alvast in je agenda. Wij sturen je in maart de communicatietoolbox met kant en klare berichten die je op je eigen manier kunt delen op jouw kanalen. Dat is alles! In de flyer meer informatie (pdf, 139 kB).

Opdracht voor studenten Universiteit Utrecht

logo_UniversiteitUtrecht

Heb je een complexe, juridische of bestuurlijke vraag? Maak dan nu gebruik van het aanbod van de Universiteit Utrecht om met een groep masterstudenten de komende 2-3 maanden aan de slag te laten gaan. Half februari starten zij met het Practicum Water & Klimaat’ (Master Staats- en bestuursrecht, specialisatie Omgevingsrecht) en dit wordt medio april afgerond met een advies. Wil je hier gebruik van maken? Stuur dan een korte (1/2 a 1 A4) beschrijving van de problematiek en de gegevens van een contactpersoon naar waterenklimaat@hdsr.nl. Let op: de deadline hiervoor is 15 februari.

Klussen voor Waterhandjes?

2004-waterhandjes

In een eerdere nieuwsbrief noemden we ze al, de Waterhandjes: studenten van diverse HBO- en Universitaire opleidingen die tegen een vergoeding kunnen helpen met klussen op gebied van Water en Klimaat.  Onlangs maakten Koen en Sita kennis met initiatiefnemer Bart van Eck en stelden hem de vraag of hij studenten kent met ideeën over kroosverwijdering en planten van waterplanten. Voor meer informatie vind je hierbij de presentatie van Bart van Eck. (pptx, 14 MB)

Groenmonitoring in de provincie Utrecht

De afgelopen maanden hebben CAS (Climate Adaptation Services) en Cobra Groeninzicht gewerkt aan een pilot voor het monitoren van groen. Op basis van gedetailleerde infraroodluchtfoto's van de afgelopen 5 jaar is onderzocht of we inzicht kunnen krijgen in de ontwikkelingen van groen in de provincie Utrecht, zowel op gemeente- als buurtniveau. Kijk je mee? We ontvangen heel graag je feedback!

Leuk om te lezen/weten

Afbeelding KNIJ

Logo van de gemeente Lopik

Wilt u zich afmelden voor de nieuwsbrief? Laat het ons weten via info@waterenklimaatutrecht.nl.

footer-met-balk