Een groene toekomst voor bedrijventerrein Lage Weide


De klimaatverandering is merkbaar op bedrijventerrein Lage Weide in Utrecht. Tijdens hevige regenbuien staan bedrijfshallen blank en gedurende hitteperiodes is het op Lage Weide 10 graden warmer dan in de omgeving. Dat kan en moet anders! Een enthousiaste groep ondernemers, vergroeners en duurzaamheidmanagers ontwikkelde een groen toekomstbeeld voor Lage Weide.

In een aantal werksessies ontdekte de klankbordgroep de gemeenschappelijke ambities voor het bedrijventerrein. Door in te zetten op vergroenen willen zij een klimaatadaptief bedrijventerrein ontwikkelen dat een aantrekkelijke werkomgeving voor (potentiële) werknemers is. Zo is er gesproken over het vergroenen van doorgaande verbindingen voor wandelrondjes en fietsroutes voor woon-werkverkeer. Ook geeft het toekomstbeeld ideeën voor vergroening bij particulieren om wateroverlast te verminderen en/of hittestress te voorkomen.

Het toekomstbeeld voor Lage Weide is mogelijk gemaakt door, en onderdeel van, het Europese LifeIP voorbeeldproject Klimaatbestendig bedrijventerrein Lage Weide. Ben je geïnteresseerd in de mogelijkheden voor het klimaatadaptief maken van bedrijventerreinen in jouw gemeente? Neem contact op met Ingeborg Verspuij - vanWeeghel (ingeborg.verspuij@hdsr.nl), we denken graag met je mee.