Vacature Procesmanager


Sta jij bij je collega's bekend als diegene die altijd alle ballen in de lucht houdt en echt zorgt voor structuur en verbinding binnen het team? Heb jij enige bestuurlijke ervaring en is bestuurlijke sensitiviteit jou niet vreemd? Vind je het daarnaast ook nog leuk om dingen te organiseren en er voor te zorgen dat alles helemaal geregeld is? Heb je met 'Ja' geantwoord op bovenstaande vragen, dan hebben wij mogelijk de ideale volgende stap in je carrière voor je!

Wat ga je doen?

In je rol als procesmanager zorg je voor een soepel verloop van de overlegprocessen binnen het netwerk. Zo is er een periodiek overleg met een regieteam, met de mandaathouders van alle partners en met de bestuurders via de Water & Klimaattafel. Je bouwt aan structuur, bewaakt de strategische lijnen, doelen en resultaten. Je bent secretaris van de Water & Klimaattafel en stemt af met de bestuurlijke voorzitter. Je werkt actief aan draagvlak en verbinding. Je speelt een rol bij het verwerven van subsidies. Je organiseert samen met het team inhoudelijke en netwerkbijeenkomsten, kennisuitwisseling en de jaarlijkse klimaattop. Je verbindt het netwerk aan andere opgaven en met regionale en landelijke netwerken.

Je zorgt ook voor het dagelijks reilen en zeilen van het netwerk en de inhoudelijke aansturing van de procesondersteuner en communicatieadviseur. Je bent verantwoordelijk voor de financiën van het netwerk, maakt de begroting en rapporteert over de voortgang en resultaten.

Je komt te werken met

Je werkt in een team met vier collega's: een inhoudelijk manager, een communicatieadviseur, een proces- en financieel ondersteuner en een databeheerder. Samen met dit kleine en betrokken team organiseer en faciliteer jij het netwerk. Je werkt daarbij samen met een veelheid aan partijen, je staat tussen al die partijen in, maar ook erbuiten. Het Netwerk Water & Klimaat is immers een netwerkorganisatie. Samen met de Inhoudelijk Manager ben jij het gezicht en het aanspreekpunt van het netwerk.

Je kunt rekenen op

 • een bruto maandsalaris van tussen de € 4.611,- en € 6.478,- op basis van een 36-urige werkweek, afhankelijk van je ervaring in schaal 12. Daarnaast ontvang je en een Individueel Keuze Budget (IKB) van 21% (inclusief 8% vakantiegeld). Je kunt zelf bepalen hoe je jouw IKB-budget inzet. Je kunt er extra vakantiedagen van opnemen of het maandelijks laten uitbetalen;
 • een fijne werkplek die goed bereikbaar is met het openbaar vervoer;
 • een informele werksfeer in een platte structuur, een gedreven team en veel betrokken collega’s;
 • Het betreft een tijdelijke aanstelling (tot uiterlijk 31 december 2027). Detachering vanuit een van de netwerkpartners is mogelijk.

Wat maakt jou succesvol?

Jij ziet het als een uitdaging om te pionieren, je op ongebaande paden te begeven en nieuwe dingen te initiëren. Je weet draagvlak en verbinding te creëren en kan daarbij met verschillende meningen omgaan. Je bent resultaatgericht en vindt het leuk om zaken met veel partijen voor elkaar te krijgen.

 • Heb je een relevante afgeronde opleiding op minimaal HBO bachelor niveau
 • Heb je ruime ervaring met proces- en programmamanagement
 • Heb je (bij voorkeur) ervaring met ruimtelijke ordening, waterbeheer en klimaatadaptatie is een pré
 • Heb je bestuurlijke sensitiviteit en ervaring met bestuurlijke processen
 • Sta je stevig in je schoenen
 • Kunt je een eigen organisatie leiden en vormgeven. Je kunt structuur aanbrengen, doelen stellen en prioriteren
 • Ben je een organisatietalent, je vindt het leuk om te regelen

Ben je enthousiast?

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Esther Nieuwenhuis, Procesmanager Water en Klimaat, via 030-209 7006. Voor vragen over de procedure kun je contact opnemen met Arjan Mondria, Recruiter, via 06-5002 5388 of arjan.mondria@hdsr.nl.