Nieuwe collega’s Netwerk Water & Klimaat stellen zich voor


Het management team van ons netwerk is uitgebreid. Ingeborg Verspuij is in januari gestart als projectleider Demonstratieprojecten Klimaatadaptatie. Julie Prickarts is recent gestart als projectondersteuner. En Luuk Cornelisse is vierdejaarsstudent Watermanagement aan de Hogeschool Rotterdam en doet zijn afstudeeropdracht bij ons netwerk.

Ingeborg Verspuij, projectleider Demonstratieprojecten Klimaatadaptatie

Ik ben Ingeborg Verspuij. Op 9 januari ben ik gestart als projectleider Demonstratieprojecten Klimaatadaptatie voor het Netwerk Water & Klimaat (voor 16 uur per week).

Ik ben niet nieuw in dit werkveld. In 2021 ben ik bij het waterschap begonnen als projectondersteuner bij de Sterke Lekdijk, traject Irenesluis – Culemborgse veer. Later ben ik daarbij omgevingswerk gaan doen.

Water staat eigenlijk al mijn hele leven centraal. Ik ben opgegroeid in het mooie Zwolle achter de IJsseldijk bij natuurgebied de Vreugderijkerwaard. In middels woon in het bosrijke Zeist met mijn gezin. Maar nog steeds kun je in of op het water vinden, in een boot of op de schaats.

Verder fiets of tennis ik graag. Ook wil ik nog wel eens een handje helpen op de school van mijn dochter. Daarnaast houd ik van portrettekenen en van reizen zowel in Nederland als in het buitenland.

In het verre verleden heb ik communicatie gestudeerd. In dit vakgebied ben ik jaren actief geweest. Daarna heb ik zo’n 15 jaar bij een makelaar gewerkt. En nu dus voor het netwerk Water & Klimaat. Ik kijk er naar uit om mijn steentje bij te dragen aan de versnelling van klimaatadapatie!

Luuk Cornelisse, vierdejaarsstudent Watermanagement en stagiair

Mijn naam is Luuk Cornelisse (23), ik ben een vierdejaarsstudent Watermanagement aan de Hogeschool Rotterdam, uit Krimpen aan den IJssel. Ik vul tot 6 juni mijn afstudeerstage bij het netwerk Water & Klimaat, onder begeleiding van Koen te Velde. Voor mijn studie heb ik eerder een half jaar stagegelopen tijdens mijn derde studiejaar. Destijds werkte ik mee aan een programma voor 'zuinig op zoetwater' binnen de afdeling stadsontwikkeling van de gemeente Rotterdam. Hier ging ik voornamelijk aan de slag met klimaatadaptatie en met mogelijkheden voor circulariteit binnen de waterketen.

Het afgelopen halfjaar heb ik mij gefocust op de eerste fase van mijn laatste studiejaar, met de minor Creating Resilient Cities. Tijdens de vakken van deze Engelstalige minor heb ik samengewerkt met studenten van allerlei studierichtingen, uit 9 verschillende landen.

Vanwege de aflopende samenwerkingsovereenkomst tussen de partners van het netwerk zal ik voor mijn afstudeeropdracht een evaluatie maken van de afgelopen vier jaar, waarbij mijn vondsten verwerkt kunnen worden in een volgend samenwerkingsverband.

Julie Prickarts, projectondersteuner

Beste collega’s van het netwerk,

Graag wil ik mij even voorstellen! Mijn naam is Julie Prickarts, en ik ben pas begonnen als projectondersteuner bij Netwerk Water & Klimaat. Ik woon in Den Bosch, en heb daarvoor Internationale Betrekkingen gestudeerd in Groningen en in Amsterdam. Verder hou ik erg van reizen en heb ik een tijdje in Zuid Amerika gewoond, maak ik graag allerlei baksels en kijk veel Britse komedies. Ook heb ik een lieve dikke kat/dictator genaamd Lord Mittens. Ik kijk er naar uit om kennis te maken en bij te dragen aan de klimaatadaptatie van deze mooie regio!

Julie vervangt Saskia de Kogel als procesondersteuner van ons netwerk. Zij start binnenkort met een nieuwe baan.


Van links naar rechts: Ingeborg Verspuij, Luuk Cornelisse en Julie Prickarts