Netwerkbijeenkomst Samen aan de Slag met biodiverse en klimaatbestendige daken en tuinen


netwerkbijeenkomst samen aan de slag

Wij nodigen je uit om je aan te melden voor de bijeenkomst ‘Samen aan de slag met biodiverse en klimaat-bestendige tuinen en daken’.

Bij het vergoenen van de leefomgeving is samenwerking tussen bewoners, klimaatambassadeurs, corporaties én gemeenten hard nodig. Deze bijeenkomst laat aan de hand van inspirerende voorbeeldprojecten zien hoe de samenwerking is vormgegeven en wat de resultaten zijn. Daarmee willen we betrokkenen informeren en inspireren. Door de verschillende partijen bij elkaar te brengen willen we een impuls te geven aan een goede en vruchtbare samenwerking.

Een groenere woonomgeving, daar zetten steeds meer organisaties en particulieren zich voor in. Dat is mooi, want met het vergroenen van tuinen en daken dragen we bij aan biodiversiteit, klimaatadaptatie en een leefbare en duurzame woningvoorraad.

Op 26 september as organiseren RWU, NMU, IVN Natuureducatie en Nationaal Dakenplan de bijeenkomst: ‘Samen aan de slag met klimaatbestendige tuinen en daken’. Daarin zetten we inspirerende voorbeelden in de schijnwerpers en werken samen aan succesvolle navolging. U bent van harte uitgenodigd aanwezig te zijn.

Agenda

14.30 uur            Ontvangst

14.50 uur            Welkom door dagvoorzitter Irene Poortinga (Samen Klimaatbestendig & Nationaal Dakenplan)

15.00 uur            Inspiratie door Mirko van Ingen (Klimaatwerker)

15.25 uur            Corporaties vergroenen samen met bewoners; praktijkervaringen - Elies Arps (IVN Natuureducatie)

15.45 uur            Potentie van duurzame daken - Ieke Benschop (NMU)

16.05 uur            Werksessies Ontmoet, leer en neem actie!

  1. Heuvelrugtuinen
  2. Buurtcampagne Groene corporaties
  3. Klimaatambassadeurs
  4. Duurzame Daken

Tot 18.00 uur    Centrale terugkoppeling uit de werksessies met aansluitend netwerkplein met borrel

Voor wie is deze bijeenkomst bedoeld?

Wij organiseren deze bijeenkomst voor organisaties èn bewoners die zich bezighouden met het vergroenen van tuinen en daken in de woonomgeving. Werk je bij een overheid, woningcorporatie of ben je als klimaatambassadeur en hou je je namens bewoners bezig met het verbeteren van de woonomgeving of het verduurzamen van de woningvoorraad? Meld je dan aan voor deelname.

Locatie en bereikbaarheid

De bijeenkomst vindt plaats op de 11e verdieping van Stadskantoor Utrecht, Stadsplateau 1. Zie https://www.utrecht.nl/contact/stadskantoor/ voor de routebeschrijving.

Aanmelden

Aanmelden voor deze netwerkbijeenkomst kan tot vrijdag 23 september via dit formulier. Er is plek voor maximaal 60 personen.

We kijken er naar uit u te ontmoeten, namens RWU, NMU, IVN Natuureducatie, Nationaal Dakenplan en alle andere organisaties die meehelpen bij deze bijeenkomst,

Elies Arps (IVN Natuureducatie)

Pauline van Norden (NMU)

Peter Hoogeweg (RWU)