Tom van Sittert aan de slag als programmamedewerker Uitvoeringsprogramma RAS


Hallo, mijn naam is Tom van Sittert en vanaf januari 2021 ga ik aan de slag als programmamedewerker binnen het Netwerk Water en Klimaat. Ik ondersteun het managementteam bij de vertaalslag van de RAS naar een uitvoeringsprogramma. Hierin houd ik me aanvankelijk bezig met een inventarisatie om de opgaven, wensen, doelen en vragen van de partners en stakeholders op te halen.

Spelen en luisteren
Ik haal ontzettend veel plezier uit het maken en luisteren van muziek. Ik speel trombone in een bigband en ben momenteel bezig om een brassband op te zetten. Het geeft mij energie om samen met anderen iets moois neer te zetten. Niet alleen in de muziek, maar ook in mijn dagelijkse werkzaamheden. Dit bereik je door zelf goed te “spelen”, maar ook door juist goed te luisteren naar de ander. Deze houding voer ik dan ook door in mijn werk.

Duurzaamheid
De afgelopen jaren heb ik expertise opgedaan in duurzaamheid in de breedste zin van het woord. Klimaatadaptatie, de energietransitie en circulariteit zijn voor mij dan ook vertrouwde onderwerpen. Zo heb ik tijdens mijn afstudeerstage bij het Waterschap Rivierenland ervaring opgedaan in vergelijkbare werkregio’s. Hier heb ik mij vooral verdiept in de governance-vraagstukken van de duurzame opgaven. Tegenwoordig werk ik bij DON Bureau als adviseur op het gebied van duurzaamheid. Hier houd ik me juist meer bezig met de praktische uitvoering van de duurzame transities.

Antwoord geven complexe vraagstukken
Met mijn ervaring kan ik antwoord geven op de ‘wat-’, ‘hoe-’ en ‘wie-’ vragen die bij deze complexe vraagstukken naar voren komen. Ik sta te popelen om hiermee een bijdrage te mogen leveren aan het uitvoeringsprogramma van het netwerk. Bovendien ben ik erg benieuwd naar de nieuwe opgaven, inzichten en uitdagingen die me voorgeschoteld gaan worden.


foto_tom