Doe mee met de Tuinlabel Campagne!


Door de strenge coronarestricties worden we helaas beperkt in onze campagnes met bewoners. De acties die we normaal gesproken organiseren voor de watervriendelijke tuin in april en mei gaan niet door in de huidige vorm.. Wel kunnen we met elkaar bijdragen aan het zichtbaar maken van de online Tuinlabel campagne. 100% coronaproof!

De tuinlabeltool is een nieuwe tool die de werkgroep bewonersparticipatie heeft ontwikkeld als  onderdeel van de website www.klimaatklaar.nl. Bewoners uit onze regiokrijgen met de tool informatie over hoe hun tuin erbij staat en waar nog klimaatadaptieve kansen liggen. Met het invullen van het vinklijstje krijgen de deelnemers in slechts een paar minuten inzicht in het label van hun tuin.

Ook kunnen ze hun label uploaden op de regiokaart waarop te zien is hoe anderen in de regio scoren.  Het tuinlabel draagt bij aan de bewustwording van de inwoners. Met behulp van klimaatklaar.nl kunnen ze vervolgens gericht keuzes maken om zich voor te bereiden op warmere, drogere en nattere jaren en daarmee ook hun label verbeteren.

Campagne tuinlabeltool
De tuinlabeltool gaat live als de campagne begint in april. Vanaf dat moment brengen de werkgroepleden de tool onder de aandacht onder andere met berichten op LinkedIn, Instagram en Twitter. Daarnaast willen we jullie, de leden van het netwerk, vragen dit ook doen. Op die manier kunnen we er een regiobrede campagne van maken. Samen maken we met de tuinlabeltool bewoners bewuster van de mogelijkheden om zelf iets te doen aan de klimaatverandering. Om dat te stimuleren hebben we een winactie bedacht. Elke vijfentwintigste deelnemer  ontvangt een cadeaubon van €25,- bij een van de geselecteerde tuincentra.  Daarvoor moeten ze wel hun tuin uploaden op de kaart.

Meer weten?
Heb je vragen? Neem dan contact op met tom.overgaauw@hdsr.nl.


Plaatje 1 tuinlabel
Plaatje 2 tuinlabel