Ambassadeur in beeld: Thom Bult


Hoi, ik ben Thom Bult, per 1 januari 2021 ben ik begonnen als beleidsmedewerker Water & Klimaat bij de gemeente IJsselstein. Hiervoor studeerde ik Spatial Planning: Cities, Water & Climate Change aan de Radboud Universiteit. Voor de gemeente IJsselstein jaag ik klimaatadaptatie aan en zet ik het toekomstige beleid op zodat we ons steeds meer kunnen bewegen naar een klimaatbestendig IJsselstein.  Zo gaan we ons onder andere inzetten om speelplekken in IJsselstein klimaatadaptief te maken en proberen we inwoners te motiveren om klimaatadaptieve maatregelen te implementeren.

Bewoners motiveren
Ik kijk er enorm naar uit om de komende tijd met de verschillende partners in het netwerk te werken aan een klimaatbestendig en waterrobuust Utrecht Zuidwest. Binnen het netwerk ben ik onderdeel van de werkgroep bewonersparticipatie. Hierbij proberen we bewoners te motiveren om duurzame en klimaatadaptieve keuzes te maken. Ik ben er dan ook van overtuigd dat we als overheden onze doelen voor klimaatadaptatie niet enkel kunnen bereiken met grootschalige maatregelen. Het is in dit proces essentieel om de bewoners mee te kregen en ze te motiveren om klimaatadaptieve maatregelen te nemen.

Klimaatbewust in de keuken
Ook in mijn vrije tijd ben ik bewust bezig met het klimaat. Als ik op pad ga, pak ik de fiets, de bus of de trein. En in de keuken maak ik keuzen die het klimaat minder belasten. Ik gebruik zo min mogelijk vlees en van steeds meer gerechten probeer ik een vegetarische variant uit. Helaas kan ik mij niet uitleven in de tuin van mijn huurwoning. De afgelopen periode heb ik daarom verschillende klimaatadaptieve ideeën op papier gezet. Als ik dan een woning heb gekocht, kan ik gelijk aan de slag!


Thom Bult