Ambassadeur in beeld: Tom van Sittert


Hallo, ik ben Tom van Sittert. Begin dit jaar ben ik begonnen als programmamedewerker voor het Netwerk Water en Klimaat. Een rol die op mijn lijf geschreven is. Ik krijg namelijk erg veel energie van het vertalen van ambitieuze duurzame doelen naar concrete actie.

Programmamedewerker Uitvoeringsprogramma
Ik ondersteun het managementteam bij het vertalen van de regionale adaptatiestrategie naar een regionaal uitvoeringsprogramma. Een uitdagende opgave, waarin we de wensen en opgaven van de verschillende overheden en betrokkenen goed af moeten stemmen op regionale projecten.

De Ooijpolder en Interrailen
Ik eet weinig vlees en reis zoveel mogelijk met het OV. Ik ben bovendien van plan om aankomende zomer te interrailen in plaats van een vakantie met de auto of het vliegtuig. Als we tegen die tijd überhaupt weer op vakantie mogen natuurlijk. Ik woon in Nijmegen en ga daar graag de natuur in. Het liefst wandel ik door de Ooijpolder of loop ik een rondje langs de Spiegelwaal. Het fascineert me om te zien hoe hier ruimte wordt gegeven aan de rivier in combinatie met de natuur en recreatie. Jammer vind ik het dan ook dat ik geen tuin of dakterras heb waar ik kan werken aan meer groen of met een waterton kan bijdragen aan minder wateroverlast. Des te meer stimuleer ik anderen om deze maatregelen op te pakken. Omdat ik er dus wel van houd om omringd te zijn door groen, heb ik mij gestort op mijn thuiswerkplek. De afgelopen periode zijn de potten met planten flink uitgedijd. Of het invloed heeft op de kamertemperatuur valt te betwisten, maar het heeft in ieder geval een positief effect op mijn gemoedstoestand en productiviteit!


Tomvansittert