Bewustwordingscampagnes werkgroep bewonersparticipatie


April is de maand waarop veel mensen aan de slag gaan in hun tuin! Daarom organiseren we deze maand verschillende campagnes om bewustwording te vergoten en bewoners een handje te helpen in de groene richting.

Belronde partners
Afgelopen maand heeft de werkgroep bewonersparticipatie als vervolg op de inspiratiesessie in september gepeild of alle partners mee willen doen met de campagne. Uit deze peiling kwamen enthousiaste geluiden. Iedereen wil graag meedoen. Dus positief nieuws! Alleen kwam ook naar voren dat het voor veel partners nog wel lastig is capaciteit en budget te vinden.

Basispakket campagne Watervriendelijke tuinen
Daarom gaat de werkgroep een ‘basis campagnepakket’ ontwikkelen om het opzetten van een campagne zo makkelijk mogelijk te maken. Het pakket komt in februari volgend jaar en bevat handreikingen en formats voor mediaberichten, flyers en posters.

Groene Klimaatpleinen
Naast de gezamenlijke campagne willen we volgend jaar ook klimaatpleinen in de regio uitrollen. Tuinbranche Nederland heeft deze pleinen geïnitieerd  en het netwerk draagt bij aan het verspreiden van het initiatief in onze regio. Het klimaatplein is namelijk een ideaal platform om bewustwording bij bewoners te vergroten. In tuincentra zijn immers alle groepen uit de samenleving goed vertegenwoordigd en bezoekers laten zich inspireren door het assortiment van het tuincentrum. Daarnaast is het een plek waar samenwerkingen met andere partijen en bedrijven gevormd worden.

Meer weten?
Neem voor meer informatie, over het basis campagnepakket of een klimaatplein in jouw regio, contact op met Tom Overgaauw (tom.overgaauw@hdsr.nl of bel 0611614935).