Het klimaat verandert, wij veranderen mee

Het klimaat verandert, wij veranderen mee

Samen maken we Utrecht Zuidwest waterrobuust en klimaatbestendig

Het klimaat verandert en dat merken we ook in onze regio: hoosbuien, hitte en droogte komen steeds vaker voor. Het is hard nodig om onze leefomgeving aan te passen aan deze weersextremen. Dat bereiken we door samen aan de slag te gaan! Samen maken we onze regio mooier, veiliger en duurzamer.

Veertien Utrechtse gemeenten, Provincie Utrecht, Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden, GGD Utrecht en de Veiligheidsregio Utrecht hebben hun handen ineengeslagen en werken samen aan oplossingen, zodat de regio ook in 2050 nog aantrekkelijk is om in te leven.

Klimaatverandering: partners in Water & Klimaat

Regionale Adaptatie Strategie

De Regionale Adaptatie Strategie (RAS) van het Netwerk Water & Klimaat is klaar! In de RAS spreken de, toen nog zeventien, partners uit de regio Utrecht Zuidwest de ambitie uit om in 2050 klimaatbestendig en waterrobuust te zijn. De 7 strategieën uit de RAS geven handvatten hoe we dat samen kunnen bereiken. (pdf, 24 MB) (pdf, 24 MB)

Voorpagina RAS1

Verslag jaargesprek DPRA

In onderstaande link zie je het gespreksverslag van het jaaroverleg dat we vanuit Netwerk Water en Klimaat hadden met Deltaplan Ruimtelijke adaptatie (DPRA) en Samen Klimaatbestendig.

Zorg jij voor meer zichtbaarheid voor klimaatadaptatie in onze regio?

Maak jij klimaatadaptatie in jouw werkgebied beter zichtbaar? Meld initiatieven en evenementen aan via dit formulier. Dan zorgen wij voor sterke content, een extra podium én kennis van elkaar initiatieven. Het invullen duurt slechts 6 minuten.

Klimaatklaar

Tuinfoto Kirsten

Wat kun je doen om het verschil te maken? Als inwoner kun je op verschillende manieren aan de slag met het klimaatbestendig maken van jouw omgeving. Door jouw bijdrage help je mee aan het voorkomen van wateroverlast, droogte, hittestress en verbeteren van de biodiversiteit.

Kijk voor meer informatie of inspiratie op de Klimaatklaar pagina.