Vacature Procesmanager


Wil jij een actieve bijdrage leveren aan klimaatadaptatie en een waterrobuuste regio Utrecht (Zuidwest)? Ben je innovatief, bestuurlijk sensitief en een echte pionier? Dan gaan wij graag in gesprek met jou!

Wie zijn wij?

Het Netwerk Water & Klimaat (NWK) is het samenwerkingsverband van 14 gemeenten, de Veiligheidsregio Utrecht (VRU), Provincie Utrecht en het Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden (HDSR). Deze partijen bundelen de krachten om samen de regio Utrecht Zuidwest waterrobuust en klimaatbestendig te maken. Het netwerk is op 1 januari 2020 opgericht om elkaar te ondersteunen en te stimuleren, kennis te ontwikkelen en te delen, databeheer te optimaliseren en gezamenlijk op te trekken bij het verwerven van subsidies. In 2020 is de Regionale Adaptatie Strategie (RAS) opgesteld, de gezamenlijke visie en strategie richting een waterrobuuste en klimaatbestendige regio in 2050. Nu is het zaak om de RAS te vertalen naar concrete activiteiten op het snijvlak van beleid, uitvoering, kennisuitwisseling, onderzoek en samenwerking met bewoners en bedrijven. Bekijk ook zeker onze website.

Voor het Netwerk Water en Klimaat zoeken wij:

Procesmanager Water & Klimaat

24 uur per week (Houten)

Wat je gaat doen

Je werkt in een team met 4 collega’s: een inhoudelijk manager, een communicatieadviseur, een procesondersteuner en een databeheerder. Samen met dit kleine en betrokken team organiseer en faciliteer jij het netwerk. Je werkt daarbij samen met een veelheid aan partijen, je staat tussen al die partijen in, maar ook erbuiten. Team Netwerk Water en Klimaat is immers een netwerkorganisatie. Jij bent samen met de Inhoudelijk Manager het gezicht en aanspreekpunt van het netwerk Water & Klimaat.

In je rol als procesmanager zorg je voor een soepel verloop van de overlegprocessen binnen het netwerk. Zo is er periodiek overleg met een regieteam, met de mandaathouders van alle partners en met de bestuurders via de Water & Klimaattafel. Je bouwt aan structuur, bewaakt de strategische lijnen, doelen en resultaten. Je bent secretaris van de Water & Klimaattafel en stemt af met de bestuurlijke voorzitter. Je werkt actief aan draagvlak en verbinding. Je speelt een rol bij het verwerven van subsidies. Je organiseert samen met het team inhoudelijke en netwerkbijeenkomsten, kennisuitwisseling en de jaarlijkse klimaattop. Je verbindt het netwerk aan andere opgaven en met regionale en landelijke netwerken.

Je zorgt ook voor het dagelijks reilen en zeilen van het netwerk en de inhoudelijke aansturing van de procesondersteuner en communicatieadviseur. Je bent verantwoordelijk voor de financiën van het netwerk, maakt de begroting en rapporteert over de voortgang en resultaten.

Waar kom je te werken?

HDSR fungeert als host/werkgever voor het team van Netwerk Water en Klimaat. HDSR zorgt voor veilige dijken, schoon water en droge voeten in het zuidelijk deel van de provincie Utrecht en een klein deel van Zuid-Holland. Het is een van de 21 waterschappen in Nederland. Het waterschap is, net als een gemeente, een lokale overheid. HDSR bestaat uit een algemeen bestuur, een college van dijkgraaf en hoogheemraden en circa 500 medewerkers.

Wat maakt jou succesvol?

Jij ziet het als een uitdaging om te pionieren, je op ongebaande paden te begeven en nieuwe dingen te initiëren. Je weet draagvlak en verbinding te creëren en kan daarbij met verschillende meningen omgaan. Je bent resultaatgericht en vindt het leuk om zaken met veel partijen voor elkaar te krijgen

Verder:

 • Heb je een relevante afgeronde opleiding op minimaal HBO bachelor niveau
 • Heb je ruime ervaring met proces- en programmamanagement.
 • Heb je (bij voorkeur) ervaring met ruimtelijke ordening, waterbeheer en klimaatadaptatie
 • Heb je ervaring met bestuurlijke processen en ken je de bestuurlijke sensitiviteit
 • Sta je stevig in je schoenen
 • Kun je een eigen organisatie leiden en vormgeven en hierbij structuur aanbrengen, doelen stellen en prioriteren
 • Ben je een organisatietalent en vindt je het leuk om te regelen

Waar kun je op rekenen?

Bij deze uitdagende, afwisselende functie binnen een organisatie met een hoog maatschappelijk belang horen natuurlijk een prima beloning, afgestemd op jouw ervaring en capaciteiten, en goede secundaire arbeidsvoorwaarden:

 • Een informele, niet-hiërarchische werksfeer met aandacht voor elkaar, betrokken collega’s en passie bij het werken met water.
 • Flexibele werktijden en de mogelijkheid om tijd- en plaatsonafhankelijk te werken.
 • Een organisatie waar veel ruimte is voor eigen initiatief.
 • Afhankelijk van je ervaring een salaris tussen € 3.635,- en € 5.771,- bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek en schaal 11/12 van de CAO werken voor waterschappen;
 • Individueel keuzebudget van 20% dat je naar eigen inzicht kunt inzetten (bijvoorbeeld voor extra vrije dagen, maar ook kun je het laten uitbetalen).
 • Kansen om je binnen ons waterschap te blijven ontwikkelen. Hier is een persoonlijk opleidingsbudget van € 5.000,- voor gereserveerd.
 • Het betreft een tijdelijke aanstelling (tot uiterlijk 1 januari 2024)

Enthousiast geworden?

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Koen te Velde, Inhoudelijk Manager Water en Klimaat, 06-11614966. Voor vragen over de procedure kun je contact opnemen met Susanne Stolker, HR adviseur, 030-634 5903.

Deze vacature staat intern uit en er kunnen op dit moment (alleen) medewerkers reageren die in dienst zijn (vast of tijdelijk) bij een van de netwerkpartners Water & Klimaat.

Iets voor jou?

Heb je interesse in deze functie? Stuur dan je motivatie en cv voor 28 april 2021 via onderstaande link:

ja, ik solliciteer